Nieuws 2018

Nationale Archeologie Dagen 2018

Tijdens de Nationale Archeologie Dagen en in de herfstvakantie laat Stichting In onsen Lande van Valckenborgh u kennismaken met Valkenburgs prehistorie door diverse activiteiten; voor iedereen vanaf ca. 8 jaar. Zie ook ons programma op de website van Nationale Archeologie Dagen. In het voorjaar van 2017 heeft de stichting IoLvV het boek: 'Uit Valkenburgs vroegste verleden' van Hub Pisters uitgegeven. Dit is bij de activiteiten tegen gereduceerde prijs verkrijgbaar.

Lees meer...

Presentatie Valkenburgs prehistorie en Vuursteenmijntjes

Op donderdag 2, 16 en 30 augustus 2018 zal in in Museum Land van Valkenburg een presentatie worden verzorgd over Valkenburgse prehistorie en Vuursteenmijntjes. Beelden van de oudste geschiedenis van Valkenburg: het landschap, de vuursteen, de mensen. 

Lees meer...

Vuursteen als passie

In 'Kijk op Valkenburg', gratis huis aan huis magazine voor alle inwoners van Valkenburger aan de Geul en onze bezoekers, nummer 2 2018, p.24-26 staat het mooie artikel: 'Vuursteen als passie', van Octavie Sleijpen, die Hub Pisters en Victor Spauwen interviewde, met foto's van haar man Ger Sleijpen.

Lees meer...

IoLvV op Falcon Radio

Op zaterdag 24 maart 2018 zal Falcon Radio vanaf 12.00 uur een gesprek uitzenden met Hub Pisters en Victor Spauwen over vuursteenmijnbouw in Valkenburg, natuurlijk ook over het Rijksmonument Vuursteenmijntjes aan de Plenkertstraat.
© Copyright IOLVV

Facebook