Nieuws

 December 2013

 

In december 2013 is op de Plenkertstraat een zuil met borden
geplaatst waarvan het onderste de weg wijst naar de vuursteenmijntjes.

 

Zaterdag 14 september 2013
Artikel uit dagblad de LImburgerKlik op afbeelding voor vergroting

In zomer en najaar van 2013 organiseert stichting In onsen Lande van Valckenborgh weer diverse lezingen met powerpointpresentatie en aansluitend bezichtiging van onder meer het Rijksmonument Vuursteenmijntjes in de Plenkertstraat en de Däölkesberg.

Stichting In onsen Lande van Valckenborgh in samenwerking met Museum Land van Valkenburg


Het verhaal van VALKENBURGVUURSTEEN

 

Op vrijdagmiddag 28 juni, 12, 26 juli, 9 en 23 augustus 14.00 u. verzorgt de Stichting In onsen Lande van Valckenborgh een Powerpoint presentatie in Museum Land van Valkenburg met daarna bezichtiging van het Rijksmonument Vuursteenmijntjes aan de Plenkertstraat

Vanaf dinsdag 25 juni (en op de dag zelf) in het museum (Grotestraat Centrum 31) kaartjes voor een van de 5 vrijdagen, incl. toegang tot museum (op dezelfde dag of binnen een week) voor normale toegangsprijs museum. (€ 6,- ; kinderen tot 12 jaar onder begeleiding gratis. Museumkaart e.a. kortingen geldig !)

Project van In onsen Lande van Valckenborgh, stichting voor cultuurhistorisch en regionaal archeologisch onderzoek, in samenwerking met het Museum Land van Valkenburg. Aankondigingen van deze en andere activiteiten ook kort te voren in de regionale media.- Samen met mw. Denise Schat, combinatiefunctionaris Cultuur en Onderwijs in de gemeente Valkenburg, werkt de stichting IoLvV aan een educatief programma voor de Valkenburgse basisscholen, waarin de prehistorie van deze regio centraal staat. (In februari 2013 is al een  soortgelijke lezing en excursie gehouden, zie deze site onder ACTIVITEITEN.)- De gemeente Valkenburg aan de Geul en de stichting In onsen lande van Valckenborgh hebben per 1 juni 2013 hun overeenkomst betreffende onderhoud en beheer van het rijksmonument vuursteenmijntjes aan de Plenkertstraat vernieuwd.


22 februari 2013 Dagblad De Limburger. Klik op afbeelding voor vergroting

 
© Copyright IOLVV

Facebook