Nieuws 2017

Nationale Archeologie Dagen 2017

Tijdens de Nationale Archeologie Dagen en in de herfstvakantie laat Stichting In onsen Lande van Valckenborgh u kennismaken met Valkenburgs prehistorie door diverse activiteiten; voor iedereen vanaf ca. 8 jaar. Zie ook https://www.archeologiedagen.nl/programma/

In het voorjaar van 2017 heeft de stichting IoLvV het boek: 'Uit Valkenburgs vroegste verleden' van Hub Pisters uitgegeven. Dit is bij de activiteiten tegen gereduceerde prijs verkrijgbaar.

Lees meer...

Project IoLvV 2017

NIEUWS over het oudste Valkenburg

Op 19 mei j.l. is in het Openluchttheater het boek van Hub Pisters gepresenteerd: ‘Uit Valkenburgs vroegste verleden. Te koop op de website IoLvV en o.a. bij Museum Land van Valkenburg en VVV winkel Valkenburg. Bovendien is het 25 jaar geleden dat de Vuursteenmijntjes aan de Plenkertstraat ontdekt zijn. Naar aanleiding van dit jubileum én de uitgave van het boek over de prehistorie van Valkenburg organiseert de stichting In onsen Lande van Valckenborgh dit jaar activiteiten onder de naam ‘Project IoLvV 2017’. Daarin rondleidingen (met introductie/powerpoint) naar de Vuursteenmijntjes (zoals al eerder in zomer- en herfstvakantie), maar ook andere, op het boek geïnspireerde activiteiten.

Lees meer...

Reacties op het boek ‘Uit Valkenburgs vroegste verleden’

Op 24 mei 2017 is een artikel verschenen in dagblad 'De Limburger' over het boek 'Uit Valkenburgs vroegste verleden’. Deze kan hier worden gelezen. Op 2 juli 2017 is een bespreking van het boek gepubliceerd in ‘De Maasgouw’, blad van LGOG (Limburgs Geschied- en Oudheidkundig genootschap). De boekbespreking kan hier worden gelezen.

Verslag boekpresentatie: Uit Valkenburgs vroegste verleden

Op vrijdag 19 mei 2017 is in het Openluchttheater Valkenburg voor een kleine 70 genodigden en belangstellenden het boek gepresenteerd van Hub Pisters: ‘Uit Valkenburgs vroegste verleden’, uitgegeven door de Stichting In onsen Lande van Valckenborgh.

Lees meer...

Boek brengt prehistorisch Valkenburg en omgeving tot leven

Hub Pisters is een hoog gewaardeerd amateurarcheoloog met een imponerende steentijdcollectie. In zijn boek: ‘Uit Valkenburgs vroegste verleden’ brengt hij de prehistorie van Valkenburg en omgeving tot leven.

Lees meer...

Erespeld IoLvV voor Hub Pisters

In kleine kring vierde de stichting In onsen Lande van Valckenborgh op 11 januari dat de vuursteenmijntjes precies 25 jaar eerder ontdekt zijn. (Dat zal later dit jaar groter herdacht worden.)
Hub Pisters krijgt de erespeld in goud van de stichting voor die ontdekking én voor al zijn verdiensten voor het onderzoek en bekendmaken van Valkenburgs prehistorie.

Lees meer...
© Copyright IOLVV

Facebook