Nieuws

Afscheid van Frans Pluijmaekers en presentatie van zijn vierde boek

Frans Pluijmaekers is sinds de oprichting in 1984 actief in de stichting In onsen Lande van Valckenborgh, sinds 1992 als bestuurder. De stichting is dankbaar om wat hij al die jaren gedaan heeft voor behoud en promotie van het culturele erfgoed, in het bijzonder prentjes en afbeeldingen uit de Rooms-Katholieke cultuur in Limburg en de wereld.

Bij het afscheid van Frans Pluijmaekers van de stichting neemt zij met trots deel aan de presentatie van zijn vierde boek, Hemelse Helpers, op zondag 11 augustus om 14.30 uur in 't Geboew in Schin op Geul.

Lees meer...

Onthulling monoliet van Valkenburgvuursteen

De stichting In onsen Lande van Valckenborgh heeft op initiatief van haar bestuurder Hub Pisters bij het Rijksmonument Vuursteenmijntjes aan de Plenkerstraat een monoliet van Valkenburgvuursteen geplaatst.

Lees meer...

Plannen om Wolfstoren te herbouwen stuiten op verzet

In De Limburger van vrijdag 8 februari 2019 is een artikel verschenen over de plannen om Wolfstoren te herbouwen. Aan het artikel, die u hieronder kunt lezen, hebben de mensen van IoLvV bijgedragen. De stichting In onsen Lande van Valckenborgh heeft eerder over de plannen een brief gestuurd aan B&W en gemeenteraad van Valkenburg.

Lees meer...

Herbouw deel kasteelruïne Valkenburg

Naar aanleiding van de plannen rond herbouw op de ruïne heeft de stichting In onsen Lande van Valckenborgh op vrijdag 25 januari 2019 onderstaande brief (via mail) gestuurd aan B&W en gemeenteraad van Valkenburg.

Lees meer...
© Copyright IOLVV

Facebook