Activiteiten 2016

Lezing vuursteenmijn in Museum Land van Valkenburg

Op donderdag 20 oktober was er een lezing/powerpoint over de vuursteenmijn in Museum Land van Valkenburg. A.s. donderdag 27 oktober weer, voorlopig de laatste dit jaar. Maar voor groepen (min. 10 personen) kunnen altijd  aparte rondleidingen en/of lezingen georganiseerd worden !

Nationale Archeologie Dagen

In het kader van de Nationale Archeologie Dagen hebben op zaterdag 15 en zondag 16 oktober enkele tientallen mensen het Rijksmonument Vuursteenmijntjes aan de Plenkertstraat bezocht. Daar kregen ze uitleg door mensen van de stichting IoLvV bij de mijntjes, of ertegenover in Brasserie Leonardus, met verhalen, beelden en prehistorische vuurstenen werktuigen.

Lees meer...

NATIONALE ARCHEOLOGIEDAGEN in Valkenburg:

‘KIJK IN DE VUURSTEENMIJN’
Zaterdag 15 en zondag 16 oktober 2016 van 14.00-16.00 u.
BEGELEIDE BEZICHTIGING van het RIJKSMONUMENT  VUURSTEENMIJNTJES aan de Plenkertstraat in Valkenburg.

Lees meer...

Voor komende rondleidingen en andere activiteiten,

zie onder Nieuws 2016


Basisscholen Valkenburg naar Vuursteenmijntjes

In maart 2016 maken de groepen 5 en 6 (in totaal ca. 200 leerlingen) van alle Valkenburgse basisscholen  kennis met de prehistorie van hun eigen woonomgeving: eerst in museum Land van Valkenburg een powerpoint en bekijken (en betasten !) van vuurstenen werktuigen, daarna bezichtiging van de vuursteenmijntjes aan de Plenkertstraat. De reacties waren positief !

Lees meer...

Scouting naar vuursteenmijntjes

Op zaterdag 27 februari 2016 kregen 12 jonge leden en twee leiders van scouting Valkenburg van alles te horen en te zien over de steentijd in Valkenburg. In het museum Land van Valkenburg vertelt Hub Pisters met beelden van de oudste geschiedenis van Valkenburg, onder meer over de vuurstenen werktuigen die hij hier vond. Dan voelen de scouts hoe scherp vuursteen is, mogen ze vonken slaan met vuursteen, en krijgen ze een paar duizenden jaren oude gereedschappen in handen.

Lees meer...
© Copyright IOLVV

Facebook