Activiteiten 2017

IoLvV naar expositie prehistorie Meerssen

Op 13 december gaat de stichting IoLvV naar het Erfgoedhuis in Meerssen, waar de expositie ‘De archeologische prehistorie van Meerssen en omgeving’ is ingericht door de bekende archeoloog JP de Warrimont; deze leidt rond en vertelt boeiend over de prehistorie van deze streek. Een informatieve en plezierige middag die bijdraagt aan ‘teambuilding IoLvV’.

Lees meer....

Nationale Archeologie Dagen 2017

Tijdens de Nationale Archeologie Dagen en in de herfstvakantie laat Stichting In onsen Lande van Valckenborgh u kennismaken met Valkenburgs prehistorie door diverse activiteiten; voor iedereen vanaf ca. 8 jaar. Zie ook https://www.archeologiedagen.nl/programma/

In het voorjaar van 2017 heeft de stichting IoLvV het boek: 'Uit Valkenburgs vroegste verleden' van Hub Pisters uitgegeven. Dit is bij de activiteiten tegen gereduceerde prijs verkrijgbaar.

Lees meer....

IoLvV op Congres van de European Association of Archaeologists

Activiteit van IoLvV rond Congres van de European Association of Archaeologists in Maastricht van 30 augustus t/m 3 september 2017. In de ontvangsthal van het congres in het MECC is een poster opgehangen die de Europese archeologen wijst op het prehistorisch verleden van Valkenburg. De 1900 deelnemers aan het congres kregen allemaal een folder van IoLvV in hun congresmap.

Lees meer....

Project IoLvV 2017

Op 19 mei j.l. is in het Openluchttheater het boek van Hub Pisters gepresenteerd: ‘Uit Valkenburgs vroegste verleden. Te koop op de website IoLvV en o.a. bij Museum Land van Valkenburg en VVV winkel Valkenburg. Bovendien is het 25 jaar geleden dat de Vuursteenmijntjes aan de Plenkertstraat ontdekt zijn. Naar aanleiding van dit jubileum én de uitgave van het boek over de prehistorie van Valkenburg organiseert de stichting In onsen Lande van Valckenborgh dit jaar activiteiten onder de naam ‘Project IoLvV 2017’. Daarin rondleidingen (met introductie/powerpoint) naar de Vuursteenmijntjes (zoals al eerder in zomer- en herfstvakantie), maar ook andere, op het boek geïnspireerde activiteiten.

Lees meer....

Boek brengt prehistorisch Valkenburg en omgeving tot leven

Hub Pisters is een hoog gewaardeerd amateurarcheoloog met een imponerende steentijdcollectie. In zijn boek: ‘Uit Valkenburgs vroegste verleden’ brengt hij de prehistorie van Valkenburg en omgeving tot leven. De boekpresentatie vindt plaats op vrijdag 19 mei 2017, 16.00 u. in Openluchttheater Valkenburg.

Lees meer....
© Copyright IOLVV

Facebook