Activiteiten 2017

Nationale Archeologie Dagen 2017

Tijdens de Nationale Archeologie Dagen en in de herfstvakantie laat Stichting In onsen Lande van Valckenborgh u kennismaken met Valkenburgs prehistorie door diverse activiteiten; voor iedereen vanaf ca. 8 jaar. Zie ook https://www.archeologiedagen.nl/programma/

In het voorjaar van 2017 heeft de stichting IoLvV het boek: 'Uit Valkenburgs vroegste verleden' van Hub Pisters uitgegeven. Dit is bij de activiteiten tegen gereduceerde prijs verkrijgbaar.

Lees meer....

Project IoLvV 2017

Op 19 mei j.l. is in het Openluchttheater het boek van Hub Pisters gepresenteerd: ‘Uit Valkenburgs vroegste verleden. Te koop op de website IoLvV en o.a. bij Museum Land van Valkenburg en VVV winkel Valkenburg. Bovendien is het 25 jaar geleden dat de Vuursteenmijntjes aan de Plenkertstraat ontdekt zijn. Naar aanleiding van dit jubileum én de uitgave van het boek over de prehistorie van Valkenburg organiseert de stichting In onsen Lande van Valckenborgh dit jaar activiteiten onder de naam ‘Project IoLvV 2017’. Daarin rondleidingen (met introductie/powerpoint) naar de Vuursteenmijntjes (zoals al eerder in zomer- en herfstvakantie), maar ook andere, op het boek geïnspireerde activiteiten.

Lees meer....

Boek brengt prehistorisch Valkenburg en omgeving tot leven

Hub Pisters is een hoog gewaardeerd amateurarcheoloog met een imponerende steentijdcollectie. In zijn boek: ‘Uit Valkenburgs vroegste verleden’ brengt hij de prehistorie van Valkenburg en omgeving tot leven. De boekpresentatie vindt plaats op vrijdag 19 mei 2017, 16.00 u. in Openluchttheater Valkenburg.

Lees meer....

 

 

 
© Copyright IOLVV

Facebook